Hvordan få 20 000 følgere på twitter:

Sosiale medier er ridderen i skinnende rustning for bedrifter som ønsker å profilere seg billig. Slik blir det i alle fall ofte fremstilt. Men kampen om flest likes, klikk, views og shares er innbitt. Hvem får først flest følgere? Løsningen er like enkel som den er genial.

De fleste kjenner nok til muligheten for å kjøpe seg følgere på ulike sosiale medier. Det er uklart hvor mange av de i overkant av 600 millioner twitter-brukere som er falske, men det er mange. Ifølge Twitter selv er det rundt fem prosent, men forskere har tidligere anslått nærmere 10 og til og med 20 prosent. Det betyr at det finnes alt fra 30 til 120 millioner falske twitterprofiler som har som eneste oppgave å følge, retweete, og favorisere dem de følger.

Billig investering

Man kan altså kjøpe seg følgere, og det er ikke spesielt dyrt. 18 dollar per tusen følgere ser ut til å være gjennomsnittlig markedspris for falske twitter-følgere. De dyreste er de som allerede følger flere andre ekte kontoer, fordi de ser mer autentiske ut. De aller dyreste har naturlige bilder, utfyllende bio og egne nettsider, gjerne linket til facebook-kontoer som heller ikke er ekte.

Vanskelige å finne

Utviklingen er en utfordring for Twitter, fordi selv ekte mennesker som bare følger andre uten å tweete selv, kan se ut som falske kontoer. Siden personer kan ha flere twitter-kontoer tilknyttet seg, er det vanskelig å luke ut forseggjorte falske profiler fra de ekte, passive profilene.

Spørsmålet er hva man får ut av å ha en million falske følgere?

Folk følger gjerne de som allerede har mange følgere fra før. Det handler altså om innbilt autoritet. En med så mange følgere må jo ha noe viktig å si? Han må jo være hysterisk morsom?

Både Mitt Romney, Barack Obama og Lady Gaga har tusenvis av falske følgere. De har enten kjøpt dem, eller så følger de falske kontoene dem for å se ekte ut. Det er en del av problemet nemlig, det er slett ikke sikkert at noen med mange falske følgere har kjøpt dem. De kan følge dem for å se ekte ut. Det har til og med hendt at noen har kjøpt tusenvis av falske følgere til noen andre for å kunne rette pekefingeren mot dem og dermed gjøre skade på ryktet deres.

Fordeler og bakdeler

Fordelene med falske følgere er åpenbare. En tweet som får mange retweets ses av flere. En post på Facebook som likes av flere ses av flere. Det blir lettere å få flere ekte følgere når man allerede har mange følgere. Bakdelen er naturligvis at om det blir oppdaget får du et et problem med kredibiliteten din. Likevel er det en økende trend for både bedrifter og privatpersoner å kjøpe følgere.

En stor grunn til denne økende trenden er den store påvirkningen disse følgerne har på en større del av ditt nettverk. Klout-scoren din vil skyte i taket, noe som påvirker en del søkemotorer. Falske følgere kan altså ha en svært positiv effektiv på søkemotor-optimalisering.

Veier de positive effektene av å kjøpe falske twitter-følgere opp for bakdelene?

Vi lar spørsmålet stå åpent, og avslutter med å si at for rundt 2000 norske kroner får du altså kjøpt 20 000 twitter-følgere av høy kvalitet.

Aldri gå uten en retweet igjen.